Bergen Toen en Nu

Elke donderdag tussen 13.30 en 16.00 uur bent u van harte welkom in de Mariaschool Bergen!                                                 Elke donderdag tussen 13.30 en 16.00 uur bent u van harte welkom in de Mariaschool Bergen!                                                 Elke donderdag tussen 13.30 en 16.00 uur bent u van harte welkom in de Mariaschool Bergen!                                                 Elke donderdag tussen 13.30 en 16.00 uur bent u van harte welkom in de Mariaschool Bergen!                                                 

Succesvolle Primeur van de Bietenbouwers

Het was een avond om van te genieten, gezonde ontspanning en echte humor, in een woord, het optreden was een daverend succes.  Van het muzikale gedeelte heeft iedereen zitten genieten. Het in lust om naar deze ontspanningsmuziek te luisteren als dit vrolijk orkestje aanslaat. Daarbij brengen de muzikanten met de rake solisten telkens afwisseling in de nummers, waardoor de aandacht telkens blijft geboeid.  Was de muziek reeds een aangename verpozing, net minder hebben we ons vermaakt met de sappige humor van Gait Jan Kruutmoes, die door de luimige praatjes het publiek liet schaterlachen alleen al door de wijze waarop hij zijn grappige invallen opdiste. Zijn humor is een verkwikking voor hart en geest en het muzieknummer was vaak al een succes door de aankondiging van deze geestige conferencier. Met Lubbert van Gortel, die het publiek onthaalde met kostelijke liedjes, was hij de vrolijke noot van de avond. Van dit stel hebben alle bezoekers echt genoten. Het is vooral hun gemoedelijkheid en gemakkelijk optreden, wat telkens weer zo’n dankbaar gehoor vond. Dit is juist het soort amusement, dat de mensen in de landelijke plaatsen zo aanspreekt en waarvan zo allemachtig kunnen genieten. Het was een heerlijk stuk ontspanning, dat dit KRO-gezelschap hier presenteerde. Jong en oud was het er over eens, dat ze zich met Boer Biet en zijn Bietenbouwers wel hebben vermaakt. 

Een goochelend boertje

Het ‘Gooise Boertje” zorgde met zijn goocheltoeren voor de nodige afwisseling. Ook hij gaf aan zijn optreden het cachet van een gemoedelijk boertje, dat in het gezelschap wel thuishoorde. Het was het type van een eenvoudig, maar schrander boertje. Het gezelschap wist wel de juiste toon te treffen om een echte amusementsavond te bieden, die tevens een uitstekende reclame voor de Katholieke Radio Omroep inhield. In het overigens welgekozen dankwoord van de voorzitter hadden we graag een extra pluim gezien voor de humorist Kruutmoes en de zanger Lubbert van Gortel, die toch beiden een belangrijk aandeel hadden in het succes van deze avond. Het zijn in hun rollen onbetaalbare typen.Boer Pet vertolkte in zijn voldoening over de geweldige ontvangst en overdadige belangstelling die zijn gezelschap bij het eerste optreden in Limburg had ondervonden. Ook voor hen was deze succesvolle primeur een aangename verassing omdat zij nog nimmer met een dergelijk uitvoerig programma waren opgetreden. Onder luide bijval van het publiek werd de avond gesloten. Zelden waren er in Bergen zoveel mensen bij elkaar als deze avond. Het was een ware invasie uit wijde omtrek. De fanfare heeft met de organisatie van deze avond veel lof geoogst. Het was een evenement dat zoveel bezoekers naar Bergen waren getrokken om de Bietenbouwers aan de slag te zien. De gedurfde opzet is een groot succes geworden en met het bestuur zullen vele bezoekers nog met voeldoening terugdenken aan de Bietenbouwers met boer Biet, aan de geestige invallen van Gait Jan Kruutmoes en aan de kostelijk verschijning van de zingende Lubbert van Gortel.

1578220

Zoeken