Nieuwsbrief 2

Vanaf 2019 bestaat de werkgroep uit 6 personen. Piet Ponjee (voorzitter), Ger Mooren (secretaris), Ben Giesen, Nellie de Best, Jo Nikkessen en Wim Frederix.

De werkgroep is de afgelopen periode volop bezig geweest heel veel archiefmateriaal te archiveren bij Ben Giesen in de kelder.

Onze grootste wens voor een eigen ruimte om materialen centraal op te slaan, is inmiddels in vervulling gegaan. Het is inderdaad de Mariaschool geworden. “Historie in historie”.

Inmiddels is er een archiefkast gekocht van de 1e sponsorbijdrage.

Het toekomstplan is om vanaf oktober 2020, wekelijks een ochtend of middag open te zijn, zodat iedereen vrij kan binnenlopen om ter plekke foto’s of andere documenten in te kijken of te laten scannen voor op de website. Een of meerdere leden van de werkgroep zullen dan aanwezig zijn om mensen te woord te staan of te helpen om e.e.a. te bekijken. Verder willen we graag presentaties gaan verzorgen en foto’s vertonen op een groot scherm. Uiteraard hopen we op nieuwe, vooral JEUGDIGE aanvulling van de werkgroep en INKOMSTEN om alle plannen te kunnen realiseren! Draagt u Bergen Toen en Nu een warm hart toe en wilt u ons financieel ondersteunen dan kan dat via:  NL64 RABO 0138 76 7491 ten name van KBO Bond voor Ouderen t.a.v. Bergen Toen en Nu.

Plaats reactie

Zoeken