Bergen Toen en Nu

  • Home
  • Overzichtskaarten
  • Uitleg overzichtskaarten

Uitleg overzichtskaarten

Uitleg overzichtskaarten

Om uw weg te kunnen vinden op onze website volgt hier een korte uitleg over hoe we e.e.a. hebben opgezet.

Zoals u hier links in het hoofdmenu kunt zien hebben we gekozen voor een onderverdeling in plaatsen en deelgebieden om het overzichtelijk te houden.

Door op de plaatsnaam of het deelgebied te klikken verschijnt een submenu met "...... Toen" en "...... tot ca 1958".
"...... Toen": We hebben een aantal oude overzichtskaarten voor u verzameld en deze worden hier weergegeven.
"...... tot ca 1958": We hebben een overzichtskaart gemaakt met plaatsaanduidingen o.b.v. de situatie toendertijd. Voor elke plaatsaanduiding is informatie over de oud-bewoner(s) of over de locatie/omgeving verzameld en vaak zijn hiervan ook foto's beschikbaar. (Voor de overzichtskaart hebben we gebruik gemaakt van recente kaarten van Open Streetmap) 

Als u met uw muisaanwijzer over de overzichtskaart beweegt ziet u pop-up schermpjes verschijnen bij de plaatsaanduidingen. In het pop-up scherm staat het nummer van de woning (zie de blauwe cijfers/letters in het overzicht onder de overzichtskaarten), de naam van de laatste oud-bewoner(s), de straatnaam + huisnummer en een foto of het nummer/de letter van de locatie/omgeving, de naam van de locatie/omgeving en een foto.

Als u op een blokje klikt krijgt u verdere informatie over de oud-bewoner(s) of informatie over de locatie/omgeving en er worden foto’s getoond (indien aanwezig).

U kunt ook in onderstaand overzicht op naam zoeken en d.m.v. de letter-cijfer combinatie de locatie op de kaart vinden
of
Klik in onderstaand overzicht direct op het blauwe cijfer/de blauwe letter in de 2e kolom

Voor Nieuw Bergen zijn twee extra onderdelen toegevoegd, namelijk "Nieuw Bergen Nu" en "Nieuw Bergen Bouwfases" waar u nog meer informatie kunt vinden.

Privacy (klik hier of onderin het footermenu voor meer informatie hierover)
Wij respecteren uiteraard  de privacy van nog in leven zijnde personen en daarom vermelden wij geen persoonsgegevens van deze personen, tenzij hiervoor persoonlijk toestemming is gegeven. In de volgende fase ("...... Nu") zullen we i.v.m. deze privacy geen privé woningen meer opnemen. Daarom worden in die fase alleen openbare gebouwen en en bedrijven weergegeven.

Indien u onjuistheden constateert in de weergegeven informatie of als u andere problemen ondervindt stuur dan een mailtje naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wij wensen u veel plezier met uw persoonlijke zoektocht op onze website!

Zoeken